tiistai 14. toukokuuta 2013


VFK:n avajaisia rummutetaan nollabudjetilla

Jos vaati oman jalkapallokentän saaminen Veikkolaan luovuutta ja ahkeruutta, samat ominaisuudet ovat olleet arvossaan myös Veikkolan Futiskentän avajaisten markkinoinnissa ja viestinnässä: budjetti pyöreä nolla ja tavoitteena esimerkiksi saada jokainen veikkolalainen huomaamaan, että lauantaina 18. toukokuuta juhlitaan oman kylän uutta futiskenttää.

Nyt, viisi päivää ennen avajaisia lähes jokaiseen veikkolalaiskotiin muutamaa tietä lukuun ottamatta on jaettu avajaismainos ja kylänraitilla liikkuessa on vaikea olla törmäämättä sinivalkoisiin avajaisilmoituksiin. Miten temppu oikein tehtiin?

Vinkki 1: Kirkasta se, mitä haluatte saada aikaan

 

VFK:n avajaisten markkinointi- ja viestintänakki napsahti P05- ja P07-joukkueille. Yksi markkinoinnin ja viestinnän tärkeimmistä tavoitteista oli saada avajaisiin mahdollisimman paljon veikkolalaisia juhlimaan kenttää ja käyttämään rahaa seuran tukemiseksi. Tärkeimmiksi keinoksi tavoittaa kaikki kyläläiset valikoituivat perinteiset paperiset postilaatikoihin jaettavat mainokset ja näkyville paikoille kiinnitettävät ilmoitukset. Toinen JoJoista kunnostautui graafikkona ja suunnitteli postilaatikkomainokset ja ilmoitukset, jotka saivat lopulliset muotonsa kommenttikierroksen jälkeen.

Vinkki 2: Valjasta joukkueet tehokkaaksi ”tuotanto- ja jakelukoneistoksi” 


Koska markkinointitiimimme budjetti oli nolla ja tavoitteet piti hoitaa kunnialla, oli löydettävä keino masinoida joukkueet tulostus- ja jakelutalkoisiin ja jakaa tulostuskustannuksia ja jakeluvaivaa mahdollisimman tasapuolisesti. Kokosimme kaikki Veikkolan ilmoituspaikat ja tiet taulukkoon ja pyysimme vanhempia varaamaan sopivat jakopaikat, tulostamaan ilmoitukset ja jakamaan ne varaamilleen paikoille. Taulukko ilmoituslinkkeineen jaettiin Google Driven kautta ja se löytyy täältä>> Jokunen tie ja paikka on edelleen vapaana ja ne ovat vapaata riistaa kaikille wildilaisille.

Vinkki 3: Panosta ohjeistukseen ja muistuta 


Aloimme viestiä P05- ja P07-joukkueiden vanhemmille ilmoitustalkoista reilut kaksi viikkoa ennen avajaisia sekä Nimenhuudon kautta että jakamalla tiedotteita harjoituksissa. Panostimme selkokielisiin ohjeisiin ja pyrimme tekemään homman vanhemmille (ja itsellemme) niin helpoksi kuin mahdollista. Ensimmäisen kahden päivän jälkeen jo puolet paikoista oli varattu. Muistuttamalla pääsimme siihen tilanteeseen, että viikko ennen avajaisia valtaosa jakopaikoista oli varattuna. 

Ilmoitukset olivat tietysti vain yksi markkinoinnin ja viestinnän keinoista. Ja miten lopulta onnistuimme tukemaan tapahtuman onnistumista, se nähdään lauantaina. 

Ja pankaahan kaikki omat puskaradionne viimeistään nyt täysille, jakakaa Facebookissa tapahtumaa seinällänne, visertäkää Twitterissä (#vfk #vfk-avajaiset) ja kutsukaa naapurit, ystävät ja sukulaiset juhlimaan kylän upeaa futiskenttää!

Auli Packalén
P05-joukkueen kotijoukot

1 kommentti:

  1. Upeeta työtä, on ilo huomata jotta seurassamme on voimaa...

    VastaaPoista