perjantai 5. huhtikuuta 2013

Käytä tätä mallipohjaa kirjoittaessasi blogiyhteisöön

Kun teet kirjoitusta tähän blogiyhteisöön, hyödynnä tätä mallipohjaa apunasi. Aloitetaan muutamalla hyvällä nyrkkisäännöllä.

Tee kuvaava pääotsikko

Otsikko on koko kirjoituksesi tärkein osa, koska se houkuttelee puoleensa kiinnostuneita lukijoita. Käytä siis aikaa kuvaavan mutta napakan otsikon kirjoittamiseen. Nosta jo otsikkoon se kaikkein keskeisin asia, jonka haluat tekstilläsi kollegoillesi viestittää. Otsikolle on oma kenttänsä blogin julkaisuohjelmassa työkalupalkin yläpuolella.

Käytä väliotsikoita

Älä unohda väliotsikoita. Monet meistä netin käyttäjistä "haravoivat" sivun läpi, ja jos saat väliotsikoista kiinnostavia, on sen alla olevaan tekstiinkin helpompi "jämähtää". Alaotsikon muotoilu tulee automaattisesti oikein, kun maalaat sen ja vaihdat työkalupalkin Muoto-alasvetovalikosta vaihtoehdon "Alaotsikko".

Mieluummin lyhyitä tekstejä usein kuin pitkiä harvoin

Kärsimättöminä ja kiireisinä me nykyajan ihmiset emme juuri uppoudu netissä olevien tekstien lukemiseen. Kirjoita siis mieluummin lyhyitä, vaikkapa 3-4 kappaleen blogipostauksia usein kuin pitkiä postauksia harvoin. Monen ison kokonaisuuden sisäistäminen on helpompaa useassa pikkupalasessa kuin yhdessä isossa läjässä.

Elävöitä tekstiäsi myös
  • käyttämällä bullet-listoja
  • korostamalla asioita lihavoinnilla
  • lisäämällä kuvia
  • upottamalla videoita
Kaikkiin näihin löytyy oma painikkeensa julkaisuohjelman työkalupalkista.

Käytä tageja eli tunnisteita

Tagit eli tunnisteet ovat käteviä, kun blogin lukija haluaa etsiä blogikirjoituksia tietyn teeman mukaisesti. Kun lisäät kirjoitukseesi sen aihepiiriä käsittelevän tunnisteen, esimerkiksi "Valmennus", kirjoituksesi löytyy blogista muiden samaa aihepiiriä käsittelevien kirjoitusten kanssa.

Voit lisätä kirjoitukseesi jo olemassa olevia tunnisteita tai keksiä uusia. Tunnisteet lisätään julkaisuohjelman oikean reunan Viestiasetukset-valikon alta.

Haasta keskusteluun

Blogiyhteisö toimii parhaimmillaan silloin, kun se saa aikaan keskustelua ja mielipiteiden vaihtoa. Älä vaahtoa vain omaa näkemystäsi vaan haasta kollegat kertomaan omia ajatuksiaan samasta aiheesta.

Siispä tuumasta toimeen: mitä mieltä olit näistä blogiohjeista? Miten voisimme niitä vielä parantaa?



Tämän kirjoituksen laati Pia Dahlqvist, joka on P03-joukkueen valmentaja, naisten joukkueen pelaaja ja seuran viestintävaliokunnan jäsen.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti